West-Friesland Academie neemt LMS van Online Academie in gebruik

De West-Friesland Academie, een initiatief van de Gemeente Hoorn heeft succesvol het CMP, het LMS van Online Academie in gebruik genomen. CMP is een cloud-based platform om zowel kleinschalige als complexe cursusadministraties te voeren. De oplossing is bedoeld voor HR(D)-afdelingen verantwoordelijk voor de organisatie, publicatie en administratie van interne en externe opleidingen voor hun medewerkers.

Karin van der Meer, opleidingsadviseur van de West-Friesland Academie zegt: Dit portaal helpt ons bij het verder professionaliseren, maakt het regionaal leren meer toegankelijk en neemt ons werk uit handen. Wij zijn erg tevreden met de manier waarop de leverancier ons ondersteunt in het optimaal gebruiken van het systeem.

Wim Schuurmans, directeur van Online Academie: “Na een eerste succesvolle implementatie voor een grote zorginstelling in Brabant doet het ons goed dat een organisatie als de Gemeente Hoorn vertrouwen stelt in onze oplossing en het meteen inzet voor een omvangrijk opleidingsprogramma.”

Gordon Vink, Hoofd Ontwerp van CMP voegt daaraan toe: “We hebben hard gewerkt om een oplossing te ontwerpen en te ontwikkelen die een grote behoefte invult: het minimaliseren van administratieve handelingen rondom de cursusadministratie zodat de HRD-afdeling zich meer kan richten op de tactische en strategische aspecten van Talent Management. We zijn erg blij met de feedback dat de oplossing er niet alleen uitstekend uit ziet maar ook belangrijke en intuïtieve functies heeft die het werk voor HR(D) aanzienlijk verlicht en efficiënter maakt.

Over West-Friesland Academie
De West-Friesland Academie ondersteunt de gemeentelijke organisaties in de regio bij het leren en ontwikkelen van haar medewerkers. Uitgangspunt daarbij zijn de missie, visie en doelen van de organisatie. Daarbij maakt zij zoveel mogelijk gebruik van de talenten die in de organisatie zelf aanwezig zijn; leren van en met elkaar! Deze opzet heeft in 2013 o.a. geleid tot het winnen van de NSCU Award . De Academie is begonnen in de gemeente Hoorn. De ambitie is nu om echt door te groeien tot een echte West-Friesland Academie.